Новини

Hikvision представи нови термовизионни IP камери с разширена функционалност и компактен дизайн

picture
Сподели Туит

Следвайки постоянния си стремеж към нови технологични решения, Hikvision реализира нова серия термовизионни камери. Новото допълнение ще позволи на специалистите по сигурността да предложат на клиентите си високоефективно решение за термално видеонаблюдение.

 Всички обекти с температура над нулата излъчват термална радиация. Този тип „излъчване“ не е видимо за човешкото око, но може да бъде засечено от термални сензори. Термовизионните камери на Hikvision не се влияят от тъмнината или промените в метеорологичните условия като дъжд, мъгла или сняг. Този тип камери са идеалната платформа за изграждане на по-ефективни системи за 24/7 видеонаблюдение.

 Подобрено изображение

Термалните продукти предоставят възможности за наблюдение, които традиционните средства за видеозаснемане не могат. Термовизионните камери Hikvision позволяват получаване на видео с резолюция до 640x512 пиксела като качеството остава високо независимо дали обектите се движат, осветеността е ниска или лоши климатични условия. Вградените аналитични функции също носят допълнителни предимства, когато дойде момента за разследване на определено събитие или трябва да се осигури навременна реакция.

Термовизионните камери Hikvision разполагат с три иновативни функционалности за подобряване качеството на образа: Auto Gain Control, Digital Detail Enhancement и 3D Digital Noise Reduction. Auto Gain Control (AGC) адаптира динамичния диапазон на изображението, за да запази картината с оптимална експозиция. Технологията Digital Detail Enhancement (DDE) е базирана на алгоритъм за повишаване на качеството в дадена област на интерес, който повишава детайлността в желаната област. 3D цифровият шумов филтър (3D Digital Noise Reduction) допълнително намалява влиянието на "горещите пиксели", правейки изображенията още по-отчетливи.

 

Интелигентни функции

Термовизионните камери Hikvision разполагат с набор от вградени аналитични/smart функции:

  • Детекция на нарушение на охраняваният периметър (intrusion detection)
  • Пресичане на виртуална линия (line crossing detection)
  • Навлизане/излизане от зона (region entrance detection/ region exiting detection)
  • Детекция на звук (audio exception detection)

В допълнение на това, новите термовизионни камери Hikvision осигуряват детекция на температурни аномалии и огън, което ефективно спомага за предотвратяване на пожари, структурни опасности, както и други заплахи за хората и имуществото. Термалните изображения са от решаващо значение при наблюдението на открити и обширни области като граници, брегови линии и гори. Термалните камери намират приложения при охрана на: обектови периметри, пристанища, критична инфраструктура, технологичнo-производствени предприятия и много други места с високи изисквания към нивото на сигурност.

Богат избор от модели

Термовизионните камери Hikvision се предлагат като самостоятелни камери или в комбинация с традиционна оптична камера. Комбинираните модели осигуряват едновременно термално и стандартно изображение в реално време, което би позволило на охранителния персонал да идентифицира обектите по-добре. Оптичната камера позволява да се записват видеоизображения с Full HD резолюция както през деня, така и през нощта. Предлагат се също и управляеми PTZ модели снабдени със Smart Tracking функции за проследяване на  засечени обекти.

Камера

Модел

Резолюция термалния сензор

Обектив

Алармен

Вход/изход

Резолюция

IP камерата

DS-2TD2136-10

384 x 288

10 mm

(36° FoV)

2/2

-

DS-2TD2136-15

384 x 288

15 mm

(24° FoV)

2/2

-

DS-2TD2136-25

384 x 288

25 mm

(15° FoV)

2/2

-

DS-2TD2166-10

640 x 512

15 mm

(39° FoV)

2/2

-

DS-2TD2166-15

640 x 512

25 mm

(24° FoV)

2/2

-

DS-2TD2166-25

640 x 512

35 mm

(17° FoV)

2/2

-

 

DS-2TD4035D-25

384 х 288

25 mm

(21,7° FoV)

7/2

2.0 Mpx (FullHD 1920×1080)

В допълнение към висококачественият термален сензор с резолюция до 640x512 pixels, интелигентните функции за детекция на движение и температурни аномалии, термовизионните камери Hikvision разполагат със слот за SD карта за локален запис и 2 алармени входа/изхода.

 

Повече информация може да получите в офисите на Сектрон в цялата страна или на www.sectron.com.