Новини

Открийте новото поколение IP системи за видеонаблюдение Hikvision Easy IP 3.0

picture
Сподели Туит

Нови предимства
Hikvision продължава да разработва най-съвременните IP технологии за всички професионалисти по сигурността. Лидерът при системите за видеонаблюдение представи в края на месец март най-новата си продуктова линия Easy IP 3.0. Новото поколение IP камери на Hikvision поддържа H.265+, собствена и забележително иновативна технология за кодиране, базирана на стандарта H.265/HEVC. Този интелигентен, вътрешно разработен алгоритъм е оптимизиран, за да отговори на типичните характеристики на стандартните сценарии за видеонаблюдение:

• Статична, непроменяща се фонова информация.
• Ограничен брой движещи се обекти.
• Наблюдението се фокусира предимно върху движещите се обекти.
• Сравнително голямо въздействие на шума върху качеството на изображението при 24-часово наблюдение.

По-малко означава по-добре
В допълнение H.265+ значително намалява битрейта на видео потока от IP камерите, а по този начин се намаляват съществено и разходите за мрежов трафик и съхранение. Средното намаление на размера на видео файла при Hikvision H.265+ е 83.7% в сравнение с H.264 и 66.8% в сравнение с обикновения H.265. Тази уникална нова технология за кодиране позволява използване и на 8-мегапикселова ултра-HD резолюция при системите за видео наблюдение в допълнение към 2, 3 и 5 мегапиксела, които вече са налични в линията Easy IP 3.0.

Когато светлин
ата е слаба
Все пак, високата разделителна способност не винаги означава задължтелно добро качество на изображението. Камерите за видеонаблюдение трябва да работят при всякакви условия, включително променлива светлина, висок контраст или светлинен дефицит. Затова и всички камери от новата серия Easy IP 3.0 са оборудвани с 120 dB широк динамичен обхват (True WDR). Освен това някои от 2 и 3-мегапикселовите модели са оборудвани с технологията Darkfighter, която предоставя отлични цветни изображения дори при слаба осветеност.

Интелигентни камери

Новото поколение IP камери са и по-интелегентни. Те осигуряват повече аналитични функции от досегашните модели и са оборудвани с функции като:

Детекция на пресичане на линия: Пресичането на предварително дефинирана виртуална линия задейства алармено събитие.

Детекция на нарушение в зона: навлизането и престоят в предварително дефинирана виртуална зона задейства алармено събитие.

Детекция на изчезнали обекти: камерата сигнализира ако обект, поставен в предварително определена зона, бъде преместен (например експонатите на витрината на магазин).
Откриване на багаж без надзор: предмети, оставени сами в предварително определена зона, като багаж, портмонета или потенциално опасни материали, предизвикват аларма.
• Детекция на лица
Тези функции значително подпомагат работата и управлението на система за сигурност при голям брой инсталирани камери.

Модерните системи за видеонаблюдение вече могат да осигурят високо ниво на сигурност и контрол, като използват високоефективни решения за изграждане на аналогови, IP или смесени системи за видеонаблюдение. За това спомага и фактът, че всички устройства за видеонаблюдение на Hikvision са напълно съвместими и се управляват от единната софтуерна платформа iVMS-5200