Новини

Paradox NV75 Ново поколение детектори за движение с двойна Mironel оптична система, Aнти-маскинг и Pet Immunity

picture
Сподели Туит

    Серията Paradox NV75 са едни от най-усъвършенстваните детектори за движение, характеризиращи се с изключителна надеждност на работа, благодарение на революционната двойна PIR оптична система “Mironel” (огледална + френелова). В допълнение детекторите са оборудвани с фирмената True Pet Immunity технология на Paradox за имунитет към движенията на домашни животни, както и високоефективна Анти-маскинг технология (EN50131 Grade 3). Безжичната версия NV75MR осигурява гарантиран цикъл на работа на батерии от 3 години, а най-високият клас модел NV75MW разполага и с прецизна микровълнова детекция за работа в обекти с най-високи изисквания за сигурност.

    Революционната система “Mironel” в комбинация с уникалната френелова леща с “W” форма гарантира надеждна детекция от клас Grade 3 с обхват до 16 м., като в същото време осигурява високоефективна защита от сработване от домашни животни, благодарение на възможността за включване/изключване на т.нар. Creep зона. NV75 серията предлага изброените технологии в компактен, елегантен и надежден корпус.

 Предлагани модели

  • NV75M: Двоен PIR елемент, Двойна “Mironel” оптика, Технология за имунитет срещу сработване от животни или “Creep” зона на детекция (механично избираемо), Активна анти-маскинг технология с индикация за пред-аларма, температурна компенсация, релейни изходи за аларма, маскиране и тампер. 
  • NV75MX: Аналогичен на NV75M, поддържа свързване към панели Paradox EVO чрез 4-жична Bus линия.
  • NV75MR: Безжична версия на NV75M, възможност за бъдещ ъпгрейд, избираема честота на работа 433 или 868 MHz, гарантиран цикъл на работа на батерии от 3 години  (при нормална употреба, включително анти-маскинг детекция).
  • NV75MW: Аналогичен на NV75M, с добавена Двойна микровълнова микро антена (10Ghz) и технология See True с избор на два режима (Soft/Strict).

Патентована оптична система „Mironel“

     Оптичната система “Mironel” e собствена разработка на R&D екипа на Paradox и комбинира в един продукт уникална френелова леща с “W” форма и мулти-рефлексна огледална технология. Чрез тази патентована система се постигат отлични резултати на точност на детекцията, дължина и обхват на действие, при това с наполовина по-малък размер на устройството в сравнение с конвенционалните само френелови или само огледални системи. Благодарение на “W” формата на лещата, тя е с до 5 пъти по-здрава от стандартните, което я прави подходящ избор за охрана на училища, затвори, спортни съоръжения. Технологията “Mironel” гарантира стабилна детекция на движение на до 16 м. при минимален размер на детектора.

Технология SeeTrue (Anti-Cloaking)

     Доказаната SeeTrue технология на Paradox значително повишава нивото детекция в професиналните системи за охрана от висок клас. Тази технология се основава на микровълнова детекция с различни честоти, която изчислява и анализира скоростта и посоката, преди да засече и алармира за движение. По този начин се осигурява високоефективна работа.

     Конвенционалните PIR детектори за движение традиционно не работят достатъчно надеждно в случаите, когато излъчваната от движещия се обект топлина е блокирана от топлоизолационен материал. В режим “Strict” технологията “See True” използва само микровълнова детекция. В режим “Soft”, освен микровълновата технология на засичане, детекторът извършва и допълнителни PIR изчисления с цел да установи значимо намаление на излъчваната от обекта топлинна енергия, за да потвърди наличието на движение. Този комбиниран режим на работа прави невъзможно пресичането на охраняемата зона (до 12 м) без да се предизвика аларма, дори и в случаите, когато човек е скрит зад материали, изолиращи топлината (дебели тъкани, чадър, кутии от картон, дърво и др.). Технологията “See True” работи изключително ефективно при температури от -35 до +50 градуса, без промяна в параметрите на детекция, което значително надхвърля температурния диапазон на работа на конвенционалните PIR детектори.

Paradox SeeTrue е най-усъвършенстваното технологично решение в случаите, когато се изисква високоефективна охранителна детекция, в съчетание с най-висока надеждност на работа. Решението е отличен избор за използване в обекти като музеи, държавни и военни обекти с висока сигурност, затвори, обществени сгради и др.

Активна IR анти-маскинг технология

     Патентованата Анти-маскинг технология на Paradox комбинира уникална леща с “W” форма и най-новите 32-битови алгоритми на работа, като по този начин надвишава изискванията на стардарта EN50131-2-2  (Grade 3) за скорост на сработване и детекция на маскиране/блокиране на детектора. Анти-маскинг технологията, използвана в  NV75M разпознава и успешно алармира за предмети, поставени на до 30 см. от лещата, включително трудни за установяване маскиращи материали като безцветен лак, черна хартия, алуминиево фолио, тиксо и др. Детекторът също така известява при маскиране в следствие на натрупване на прах върху лещата, като за цялата серия е налична и пред-аларма за маскиране.