Новини

Технологични решения от ново поколение Hikvision

picture
Сподели Туит

Сектрон и Hikvision са известни на българския пазар с авангардни, високоефективни решения в областта на системите за сигурност. В периода 19-25 септември 2017 двете компании организираха специални събития, по време на които представиха най-новите технологични решения на Hikvsion пред над 350 представители на бизнеса – инсталатори, системни интегратори, IT компании, консултанти и проектанти.

Представянията под надслов “HIK Show” се проведоха в четири града в България - Варна, Бургас, Пловдив и София. По време на събитията, гостите получиха подробна информация  и участваха в демонстрации на живо на най-новите технологични системи и продукти Hikvision, които от есента на 2017 г. ще бъдат достъпни и на българския пазар:

  • Най-новото поколение HD аналогова система Turbo HD 4.0, осигуряваща пренос и запис на видеосигнал по стандартен коаксиален кабел с резолюция до 8 мегапиксела (4К) и използваща усъвършенствана компресия H.265+, която гарантира минимизиране на необходимия мрежов ресурс и дискови масиви за запис.
  • IP камери с резолюция до 4К, висока светлочувствителност и множество вградени интелигентни функции като детекция на пресичане на виртуална линия, навлизане в зона, алармиране при детекция на лица, на оставен без надзор багаж или изчезнал предмет.
  • Специализирани решения – портативни термовизионни камери, управляема PTZ IP камера с лазерна IR подсветка, позволяваща детекция на хора на разстояния до 800 метра, интелигентна камера с “Deep Learning”  алгоритъм за броене на хора
  • Решения за видеонаблюдение в индустриални обекти – взривобезопасни ATEX камери с корпус от неръждаема стомана за максимална устойчивост на корозия и искробезопасност. Тази серия камери са оптимално решение за потенциално опасни или експлозивни зони като инсталации за преработка и съхранение на газ и нефт, химически заводи, промишлени мини или обекти в морска среда
  • IP видеодомофонни системи Hikvision със стилни 7-инчови тъч-скрийн монитори и вандалоустойчиви външни лицеви панели
  • Интегрирани системи за контрол на достъп и работно време, предоставящи голям избор от безконтактни и биометрични четци с богата функционалност и възможност за работа с до 300 000 потребителя.

Особен интерес предизвика един от най-високотехнологичните нови продукти на компанията – многофункционален дрон от висок клас. Летателният апарат може да бъде оборудван с различни допълнителни модули – IP камера с резолюция 4К и оптично увеличение до 30Х, термовизионна камера или IP високоговорител. В съчетание с останалите системи за сигурност, специализираният дрон осигурява допълнително визуално покритие, повишава безопасността и позволява по-бърза реакция в случай на нужда. Големият обсег на действие и множество възможности прави този апарат безценно помощно средство за всички служби, ангажирани с обществената безопасност.

Илия Яшмаков, регионален търговски мениджър „Балкани и Адриатика“ коментира: "Като водещ световен производител на видеонаблюдение, ние сме начело на иновациите. Нашата цел е да осигурим на инсталаторите и системните интегратори информация и обучение за продуктите на Hikvision, от които се нуждаят, за да внедрят ефективни решения за видеонаблюдение, контрол на достъп и домофонни системи за своите клиенти. Есенното HIK Show” доказа на живо пред гостите, че Hikvision продължава да развива и предлага редица технологични иновации в решенията за сигурност."


Наред с получената подробна информация под формата на каталози и технически брошури, всеки от гостите участва в томбола за атрактивни Hikvision награди: комплект видеодомофонна система, cloud-базирана IP камера, портативен SSD харддиск и ваучери за отстъпка при закупуване на системи за видеонаблюдение Hikvision.