Новини

ПО-ФУНКЦИОНАЛНА АЛАРМЕНА СИСТЕМА PARADOX с безжичен видео звънец DB7

picture
Сподели Туит

Paradox DB7 - малко по-различна алармена система     Развитието на видеотехнологиите през последното десетилетие откри нови перспективи и доведе до революционни промени и при традиционните системи за сигурност.

     Нови, усъвършенствани възможности бяха възприети и бързо интегрирани и в  устройствата за сигурност Paradox.

     Най-новата разработка на канадската технологична компания е безжичния видео звънец DB7, който може свободно да се монтира към нови или съществуващи инсталации на алармени системи Paradox.

      Видеозвънецът Paradox DB7 добавя защита чрез видеонаблюдение към вашата алармена система в дома или бизнеса.  Той интегрира сигурността със стил във вашето ежедневие. DB7 Ви позволява да видите и ясно да чуете кой е на вашия вход 24/7, а сървърите на Paradox ще запазят събитията с посетителите Ви до 60 дни (прилага се месечна такса).

Paradox DB7 е оборудван с Full HD (1920x1080) камера с инфрачервено осветление и предоставя отлично качество на изображението. Безжичният видео звънец Paradox може да бъде свързан към мрежата с помощта на 2,4 Ghz Wi-fi връзка и практически може да бъде поставен навсякъде, където можем да му осигурим безжично покритие и източник на електричество.

Но как безжичният видео звънец DB7 влиза в алармената система Paradox? Как ще се осъществи връзката между картина и звук?

 Лесно и достъпно. Основно изискване, за да се възползвате от функционалността на DB7 е да имате регистриран обект(site), към който може да се добави модул Doorbell с помощта на приложението BlueEye. Това приложение ще Ви е необходимо, и за да го използвате, тъй като Insite Gold не поддържа DB7.

  • Изтеглете си приложението BlueEye от Google Play store или APP Store на Apple.
  •  Сканирайте QR кода, генериран в съответния елемент от менюто на приложението, на камерата на безжичният видео звънец DB7, която го сканира и се свързва към посочената Wi-Fi мрежа и сте готови.

 DB7 няма собствен релеен изход, но всеки PGM изход на свързаният чрез приложението Paradox контролен панел може да бъде зададен като изход за отваряне на врата. Дори може да използвате безжичният Magellan 2WPGM модул. По този начин можем гъвкаво да контролираме отварянето на вратата или портата от всяка точка.

 Безжичният видео звънец DB7 е оборудван и със собствен PIR сензор, благодарение, на който устройството изпраща push съобщение, когато някой мине или спре пред него. DB7 засича движение не само по този начин, но и чрез анализиране на промяната във видео сигнала, както вече е познато и обичайно за камерите за видеонаблюдение.

Предлагат се два вида монтажни основи за закрепване на DB7 към стената. Едната е права, "традиционна" основа, която позволява перпендикулярен монтаж. Докато другата предлага 30-градусов ъгъл на монтаж, който е много полезен, когато безжичният видео звънец се монтира до входната врата и не е задължително човекът, който идва, да спре пред домофона. "Традиционната" основа е част от пакета, а наклонената DB7BRKT може да бъде закупена като опция.

DB7 и конзолните аксесоари за монтаж се предлагат в черен и бял цвят.

Що се отнася до захранването, DB7 не е придирчив: 12-24 V DC и AC са подходящи за него. Под капака има и специална батерия , която осигурява стабилна работа дори в случай на кратко прекъсване на захранването.

 За DB7 е възможно да закупите облачно базирана услуга за съхранение, където устройството "качва" видеозаписите. Записът започва от детекция на движение и позвъняване. Създава се моментна снимка, която предоставя информация за даденото събитие и можем да изтеглите съпътстващото видео на мобилното си устройство. 

Като допълнителен аксесоар се предлага безжичен звънчев модул (DBC5), който е с обхват 30 метра и се активира с натискане на бутона на домофона. DBC5 комуникира директно с безжичният видео звънец DB7 (433 Mhz) и предлага 8 различни мелодии.

За допълнителна информация се свържете с офисите на Сектрон в цялата страна