Новини

Мегапикселовите камери на Arecont Vision с престижна награда от Frost&Sullivan

picture
Сподели Туит

Престижната международна компания за пазарни анализи и бизнес консултиране Frost&Sullivan отличи мегапикселовите камери на Arecont Vision с наградата “2008 European Product Line Strategy of the Year Award”

Наградата е поредно признание за водещата пазарна и технологична позиция на Arecont в областта на мегапикселовите камери и IP видеонаблюдение. След като през 2003 г. компанията бе сред пионерите на мегапикселовата концепция, днес Arecont Vision предлага пълна гама IP камери с висока резолюция от 1,3 до 8 мегапиксела, сред които и уникални за индустрията модели като камери Ден/Нощ с два самостоятелни сензора, камери с 4 сензора за панорамно 360° наблюдение и мегапикселови резолюции с авангардна H.264 компресия.

Комбинирането на мегапикселна резолюция с много висока изчислителна мощност дава възможност за получаването на качествено изображение с изключителна детайлност, особено полезна за наблюдение в търговски, обществени, държавни и банкови институции, както и в специализирани приложения като разпознаване на регистрационни номера.

Имайки предвид високите изисквания за мрежов трафик и запис на мегапикселово видеоизображение, днес Arecont предлага пълна гама камери с H.264 компресия. Възприемането на този най-авангарден алгоритъм за видеокомпресия прави възможно използването на IP камери с висока резолюция в много повече обекти, намалявайки драстично необходимите инвестиции в мрежов и дисков ресурс. В сравнение с традиционната доскоро M-JPEG компресия, новите мегапикселни H.264 камери на Arecont осигуряват значителна икономия (до 10 пъти) по отношение на генерирания мрежов трафик и необходимото дисково пространство за запис.

Камерите от последно поколение с H.264 компресия вече са налични за демонстрация и продажба в централния офис на „Сектрон”.

(източник: Frost&Sullivan; http://www.frost.com)