Новини

Сектрон и Лирекс БГ съвместно на Международна специализирана изложба „Защита и сигурност”

picture
Сподели Туит

В периода 11.09-13.09 по време на шестото издание на специализираното изложение “Сигурност и защита”, което се проведе в Интер Експо Център София , посетителите на щанда на “Сектрон” и “Лирекс БГ” имаха възможността да наблюдават на живо видео от улиците и учебните заведения на София.
По време на изложението дружествата „Сектрон” и “Лирекс БГ” представиха две интегрирани системи за видеонаблюдение и сигурна градска среда, изградени на територията на столицата. Щанда на двете компании бе посетен лично от Президента на Република България г-н Георги Първанов и министъра на извънредните ситуации г-жа Емел Етем.
Посетителите имаха възможността да се запознаят с функционалността и възможностите на управляваната от Столична дирекция „Полиция” „Единна интегрирана система за наблюдение в реално време (ЕИСНРВ) и контрол на събитията, анализ и автоматизирана обработка на информацията на територията на гр. София” и управляваната от Столична община „Система за видеонаблюдение и контрол в столичните училища и детски градини”. Системите са изградени на единна платформа, което позволява съвместимост на информацията и включват иновативни технически средства, комуникации и специално разработен софтуер. В проектите са интегрирани разнообразни по тип и предназначение стационарни, вандалозащитени, мегапикселови и управляеми камери с висока разделителна способност от световно реномирани производители.
Акцентът на изложението беше върху партньорството на бизнеса, държавата и общините за гарантиране сигурността и защитата на националната и градската инфраструктура.