Новини

Сектрон взе участие в Международна специализирана изложба "Защита и сигурност" 2009

picture
Сподели Туит

От 10 до 12 септември 2009 г. за седми път се проведе специализираната изложба ЗАЩИТА И СИГУРНОСТ и международна конференция по тази важна за страната, региона и в световен мащаб тематика. Посетителите на щанда на “Сектрон” и “Лирекс БГ” имаха възможността да наблюдават на живо видео от улиците и учебните заведения на София.
По време на изложението дружествата „Сектрон” и “Лирекс БГ” представиха две интегрирани системи за видеонаблюдение и сигурна градска среда, изградени на територията на столицата. Щанда на консорциума бе посетен лично от
Министъра на отбраната Николай Младенов и Министъра на вътрешните работи Цветан Цветанов. Гостите имаха възможността да се запознаят с комплексно решение в областта на информационните и комуникационните технологии, като въвеждането на “Интегрирана система за видеонаблюдение и сигурна градска среда” и решение за регистриране на МПС, движещи се с превишена скорост в реална пътна обстановка. Посетителите и гостите се увериха на живо във функциите на видео системите за наблюдение на столицата. Системите са изградени на единна платформа, което позволява съвместимост на информацията и включват иновативни технически средства, комуникации и специално разработен софтуер. В проектите са интегрирани разнообразни по тип и предназначение стационарни, вандалозащитени, мегапикселови и управляеми камери с висока разделителна способност от световно реномирани производители, така, че да удовлетворяват изискванията на съответните държавни и частни потребители на охранително оборудване и наблюдение– видеоконтрол на обществения транспорт, системи за автоматично преброяване на пътниците (APC), за автоматично разпознаване на регистрационни номера (ANPR), наблюдение и контрол на автомобилната скорост, мобилно наблюдение чрез CCTV и много други.

Акцентът на изложението беше върху партньорството на бизнеса, държавата и общините за гарантиране сигурността и защитата на националната и градската инфраструктура.